Hopp til hovedinnholdet

Kan du få mer en 2 tilleggspoeng for høyere utdanning?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går første året på barnehagelærerutdanningen, men er usikker på om jeg har valgt riktig. Jeg har egentlig lyst til å gå barnevern eller sosialt arbeid, men snittet mitt er for lavt. Jeg lurer på hvor mange tilleggspoeng jeg kan tjene om jeg fortsetter på barnehagelærerutdanningen, slik at jeg kanskje kan komme inn uten å måtte ta opp fag fra vgs, Snittet mitt fra vgs er på 3,2, og jeg har skjønt at med 60 studiepoeng vil det øke til 3,4 (3,8 med alderspoeng i tillegg). Det jeg lurer på er om jeg vil øke snittet mitt med to desimaler til dersom jeg også fullfører andre året slik at jeg får 60 nye studiepoeng (altså 120 tilsammen)? Kan jeg evt videreutdanne meg etter jeg har fullført bachelor i barnehagelærer, slik at jeg kan jobbe i barnevernet eller BUP?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Du er ikke alene om å være usikker på om studiet er riktig for deg. Det eneste vi kan si er at du har mange muligheter, og mange gode sjanser til å finne riktig vei underveis :)

Svaret på det første spørsmålet er dessverre nei. Du får kun opptil 2 tilleggspoeng til sammen. Så når du har avlagt 60 studiepoeng, har du makset ut den grensen. Du vil altså ikke få 2 nye tilleggspoeng når du tar 60 nye studiepoeng (120 til sammen). Heller ikke om du skulle fullføre noe av det andre som kvalifiserer til tilleggspoeng - 2 tilleggspoeng er maks til sammen.

Det du derimot vil få, er flere alderspoeng. Dette kan du få opptil du når 8 alderspoeng til sammen. Så der har du en mulighet. Ellers er den en mulighet å forbedre snittet ved å ta opp fag som privatist og og gjøre det bedre enn sist.

Her kan du lese om tilleggspoengene:

www.samordnaopptak.no/info/opptak/poengberegning/legge-til-poeng/tilleggspoeng/

Som barnehagelærer finnes mange muligheter for kompetanseheving og etterutdanning, både for videre arbeid i barnehagen og for annet arbeid. Barnehagelærere kan undervise 1.–4. trinn i grunnskolen hvis de har minst 60 studiepoeng rettet mot undervisning på barnetrinnet eller i spesialpedagogikk. Les mer i forskrift til opplæringsloven.

Barnehagelærerutdanningen tilrettelegger for studier på høyere grads nivå. Flere høgskoler og universitet tilbyr undervisning på mastergradsnivå for dem som ønsker å gå videre etter fullfør bachelorgrad som barnehagelærer. 

Det kan med andre ord være gode sjanser for å kunne jobbe i barnevernet eller BUP som utdannet barnehagelærer. Men vi foreslår at du snakker med studiekonsulent på studiet ditt om dette - da kan han/hun fortelle deg hva som er de beste mulighetene og videreutdanningsmulighetene dine.

Lykke til! Du finner ut av dette :)

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

og René, utdanningsrådgiver 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning