Hopp til hovedinnholdet

Mulig å få studiepoeng av militæret, alderspoeng og å ta opp fag?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

hei, jeg går i første klasse og har veldig lyst til å bli pilot. Jeg går idrettslinja så jeg har breddeidrett, og jeg har S matte. For å bli pilot så kreves det fysikk. Derfor må jeg ta opp fysikk etter videregående. Jeg kommer da til å søke med et ordinært vitnemål. Har 4,4 i snitt og har hørt at snittet øker med nesten 1 hel karakter, dvs 5,4. Så spørsmålet mitt er om det kun er mulig å få studiepoeng av militæret, alderspoeng og å ta opp fag. vet du noe om hvor mange elever Tromsø pilotskole tar opp? er det mulig at jeg kan komme inn eller har jeg for lavt snitt. Ønsker å få alle studiepoeng som er mulig å samle. Takk for svar :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Slik jeg forstår deg ønsker du å studere Luftfartsfag ved Universitetet i Tromsø. Jeg klarte ikke å finne de poenggrensene du nevner. Hos meg sto det bare at de ikke var tilgjengelige, men du har kanskje snakket med universitetet?

Uansett stemmer det at du må ha Fysikk 1 for å søke der. I tillegg må du ha matematikk S1 og S2 (eller R1). 

Jeg kan nevne at hvis du tar Fysikk 1 mens du fortsatt er i videregående, kan du få det ført på førstegangsvitnemålet. Da slipper du å bare søke i ordinær kvote hvor det ofte er høyere poengkrav.

Men du spør også om hvordan du kan få høyere poengsum. Her kan du se hvordan poeng regnes ut. Du kan også bruke Utdanning.nos karakterkalkulator for å få hjelp til å regne ut dine poeng. 

Som du ser har karakterene mye å si, så det kan være mulig å ta opp fag for å bedre poengsummen. Om du tar realfag eller språkfag, får du også ekstrapoeng for mange av dem, så det kan være en god måte å øke summen sin.

Du kan også få opp til 8 alderspoeng. Og du kan få maks 2 tilleggspoeng, enten for førstegangstjeneste, siviltjeneste, folkehøgskole, eller tidligere utdanning ved universitet eller høgskole. 

Studiet har for øvrig 12 studieplasser.

Les mer om yrket pilot og eventuelt andre måter å bli det her på Utdanning.no.

Håper svaret var forståelig. Send oss gjerne et nytt spørsmål eller snakk med rådgiver hvis du har flere spørsmål om studier og lignende. 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning