Hopp til hovedinnholdet

Hvordan dokumentere nye karakterer på vitnemålet? 

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg gikk ut fra vg3 i fjor, men klarte å stryke i tre fag av diverse grunner. Nå holder jeg på å søke til høyere studier, dessverre ser det ut til at jeg ikke har et elektronisk vitnemål. Jeg har nå tatt eksamen i 2 av de tre fagene jeg strøk i, og mangler bare en eksamen (som jeg kun kan ta om våren). Vil jeg få elektronisk vitnemål når jeg består eksamen til våren? Må jeg evt snakke med den gamle skolen min for å få det? Det hadde vært veldig greit å vite slikt. Og så har jeg jo frist om å dokumentere avsluttet utdanning 10.05.17, så vet ikke helt hvordan jeg skal få det til. Hadde vært veldig greit å få litt svar om slikt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

og takk for ditt spørsmål! 

Ja, du vil mest sannsynlig få det. Hvis du meldte deg opp på privatisteksamen innen 1.02.2017 skal den nye karakteren komme på vitnemålet ditt. Hvis det ikke gjør det, har du tid til å ettersende dokumentasjon på at du har bestått faget. Fristen for å ettersende dokumentasjon er 1.07.2017. Det er fristen for å laste opp vitnemål du ikke har i NVB - nasjonal vitnemåldatabase. Det er i NVB det elektroniske vitnemålet ditt blir sendt. 

Her kan du se oversikt over de ulike fristene når du skal søke høyere utdanning. Hvis du har flere spørsmål om opptaket og innsending av dokumentasjon, kan det være lurt å kontakte Samordna opptak direkte. 

Det er den tidligere skolen din som har ansvar for utsending av vitnemålet ditt. Hvis du har flere spørsmål, kan det være lurt å ta kontakt med vitnemålsansvarlig på den tidligere skolen din. Jeg anbefaler deg å lese denne artikkelen for mer informasjon om dokumentering av forbedringer av fag. 

Håper svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning