Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta hele Vg3 som privatist, og vil det komme på førstegangsvitnemålet mitt? 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Vg3 som privatist Hei! Jeg går i 2. klasse nå. Jeg har en fritidsaktivitet som jeg ønsker å satse mer på, men som er vanskelig å kombinere med tradisjonell skolegang - derfor vurderer jeg å ta vg3 som privatist. Er det mulig å ta hele 3. klasse som privatist på ett år? Jeg er sterk i alle fag og er oppsatt på å jobbe mye, jeg trenger bare mer fleksibilitet i hverdagen. Beholder jeg førstegangsvitnemålet dersom jeg tar 3. klasse som privatist, eller må jeg da søke meg inn på høyere utdanning med ordinært vitnemål? I så fall er det jo en litt ugunstig ordning. Går det an å følge undervisningen i noen fag på skolen, og ta noen som privatist? Er klar over at det kan bli både ensomt og dyrt, men tror likevel det kan være det beste for meg. Er det vanskeligere å komme inn på universiteter i utlandet dersom man har tatt tredje som privatist, tror dere det har noe å si? Vil ikke gjøre noe som skader karrieren min, men vil jo få mest mulig ut av videregående faglig sett.

SVAR

Besvart 03.02.2017 11:52:41
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
attach_file

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

 

Les mer
attach_file

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker?

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
account_circle