Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg søke vg2 IKT-servicefag?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har fullført 1. første termin på vg1 idrettsfag og skal fullføre 2. termin der også. Men jeg er ikke sikker på om jeg vil fullføre resten av videregående på idrettsfag. En venn av meg vil gjerne bytte fra TIP til IKT, og jeg vurderer å gjøre det selv også. Det er egentlig det jeg har mest lyst til, men jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal bytte, eller om jeg i det hele tatt kan det. Jeg sjekket på utdanning.no og der sto det at jeg kunne gå vg2 IKT-service fag, men det sto kryssløp i parentes. Hva betyr det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er bra at du har bestemt deg for å fullføre skoleåret!

I noen tilfeller kan du få en godkjent utdanning selv om du «krysser» fra et utdanningsprogram eller programområde til et annet. Dette kalles kryssløp. I de tilfellene det er mulighet for kryssløp konkurrerer alle søkere på like vilkår, uansett hvilket Vg1 de kommer fra.

Du har rett i at du kan søke vg2 IKT-servicefag etter vg1 Idrettsfag, dette er et kryssløp man kan søke fra alle vg1. Det kvalifiserer for å bli lærling og ta fagbrev som IKT-servicemedarbeider, eller vg3 påbygging til studiekompetanse.

I videregående skole skal man søke om skoleplass for hvert år, og du kan velge vg2 IKT-servicefag når du skal søke i vigo innen 1.mars.

Hvis du ønsker å ta en annen yrkesutdanning enn IKT kan du gjøre et omvalg. Hvis du begynner på nytt vg1 til høsten får du utvidet ungdomsretten din med ett år, så du rekker å fullføre vgs innenfor retten. Hvis du fullfører dette året på Idrettsfag kan søke fritak for fellesfagene på ny utdanning.

Snakk også med rådgiver om det du lurer på.
Lykke til!


Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg bytte utdanningsprogram på videregående?

Jente tenker seg om (colourbox.com)

Har du valgt feil linje på videregående? Fortvil ikke. Det kan være mulig å bytte, selv om skoleåret har begynt.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning