Hopp til hovedinnholdet

Er ikke S1+S2 det samme som R1 lenger?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg tenkte å søke odontologi etter videregående, men fikk nylig høre at S1 + S2 ikke tilsvarer R1 lenger. Vil det si at hvis jeg har s1 og s2 og tar et friår så kommer jeg ikke inn på den skolen lenger? Eller er det slik at kullet mitt (98) kan søke med s1+s2 lenge etter selv om de har byttet det? Takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! 

Du har rett i at det kommer en ny forsøksordning med skjerpet karakterkrav, hvor søkere trenger både R1+R2 - men slik vi har skjønt det gjelder dette realfagene, og ikke f.eks medisin/odontologi!

Rundskrivet hvor regjeringen forteller om dette, er her.

En mye lettere oversikt å lese, kan du se på Universitet i Bergen.

Selv om realfagene kommer til å kreve R1+R2, betyr ikke det at S1+S2 er det samme som R1 - det er det fortsatt. Så de studiene som krever at du har R1/S1+S2, er uendret av dette. Så vidt vi skjønner, gjelder det f.eks studier som Odontologi.

Så vi tror ikke du trenger å bekymre deg. Hvis du vil være helt sikker, så snakker du med rådgiver på skolen din, eller kontakter et av lærestedene du kunne tenke deg å studere ved :)

Lykke til!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning