Hopp til hovedinnholdet

Kombinasjon av fag som privatist og elev i vgs.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på om det er mulig å ta fag som privatist samtidig som man går på vgs? F. eks. At man går HASK og samtidig tar vanskligere matte som privatist. Vet at det da vil være like greit å gå vanlig studiespesialiserende, men er det mulig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er helt klart mulig å kombinere fag som privatist med fag hvor du er ordinær elev. Husk at for privatisteksamener har du pensum du må lese på egenhånd - uten lærer. Dette er forskjellen på privatisteksamen og den ordinære eksamenen, hvor du har hatt en lærer i faget gjennom ett semester eller to.

Nå er jeg litt usikker på hva HASK er for noe. Det er et begrep man ikke bruker over hele landet, og hvert fall ikke der hvor jeg er. Men hvis du mener å ta for eksempel. s- eller r-matte som privatist samtidig som du leser p-matte med lærer, er noe som du i teorien godt kan kombinere.

Jeg er ikke helt sikker på om løpet er å anbefale. Du må hvert fall være strukturert og interessert i faget for å gjennomføre dette med gode karakterer. Jeg regner med at det er målet.

Lykke til!

 

 

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning