Hopp til hovedinnholdet

Gjelder 10 % fravær for hele skoleåret? 

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har et spørsmål angående fraværsgrensen. Jeg går nå i 3 klasse, og vi er i 2 termin. Jeg ser at fraværet i 2 termin er litt høyt, på grunn av blant annet kjøretimer. Jeg har lest at dersom man får 10% første halvår får man ikke halvårsvurdering, men mitt spørsmål er hvordan det er med 2 termin. Er det slik at jeg ikke får standpunkt om jeg har mer enn 10% i 2 termin, eller gjelder dette bare for helvårsfraværet. For som sagt har jeg ikke høyt helårsfravær, kun for 2 termin. Så kommer jeg til å få standpunktkarakter i religion?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei. 

Takk for spørsmål. 

Du kan ha opp til 10% fravær iløpet av et skoleår, det betyr både høst- og vårsemestret tilsammen. Det finnes noen unntak som går under for fraværgrensen, de kan du lese i artikkelen som er lagt ved. Hvis du har 10% fravær i religionfaget for hele året, skal du etter hovedregelen ikke få standpunktkarakter. Hvis du ikke har 10% i helårsfravær, skal du få standpunktkarakter. 

Skolen bør ha fulgt opp fraværet ditt, når du nærmer deg 10%. Det er ulikt hvordan skolene føler dette opp. Har lærer i faget nok vurderingsituasjoner på deg, slik at læreren får satt karakter på deg? Læreren kan fortsatt gjøre det, hvis grunnlaget er godt nok.

Jeg anbefaler deg å snakke med læreren din i religion, slik at dere kan bli enige om veien videre. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning