Hopp til hovedinnholdet

Når får jeg utstyrsstipendet?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal ta å gå privatist i matematikk på vg3, siden jeg ikke var så fornøyd med det jeg fikk på vg1. Jeg fikk to i T-matte ifjor, men skal heller gå privatist i P, siden det er billigere og enklere. Hovedproblemet mitt nå er penger og frist. Får jeg grunnstipend fram til Juni? Siden da kan jeg spare de pengene til at jeg kan ta privatisteksamen. Lånekassen funker ikke helt som den skal, så jeg kunne ikke finne så mye informasjon om det. En annen løsning er at jeg betaler med utstyr-stipendet som jeg får i høst. Jeg leste at fristen for å melde seg til høsteksamen er 15.september. Vil jeg få utstyr-stipendet før 15.september?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vanligvis så utbetales utstyrsstipendet i august, men det er lurt å søke tidlig, slik at søknaden er ferdigbehandlet og alt er klart til semesterstart.

Du bør være klar over at Lånekassen ikke støtter privatisteksamener, man må også ha plass som elev for å få stipend. Det vil si at du også må ta nok fag til at du regnes som fulltidselev for å få full støtte.
 


Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning