Hopp til hovedinnholdet

Hvor kan en sosionom jobbe?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en 18 år gammel mann som går siste året på vgs. Til høsten tenker jeg å studere sosialt arbeid. Dette er et studium jeg har lest nesten alt om og jeg kan egentlig det meste. Det jeg lurer på er hva man egentlig kan bli når en er ferdigutdannet sosionom. Det står hvilket områder en sosionom kan jobbe i på utallige nettsider, men jeg vil vite spesifikt hva en sosionom kan jobbe som. Jeg håper på et konkret svar gjerne og gjerne en liste over alle yrkene. Dette spørsmålet har jeg lurt på lenge og jeg vil være takknemlig for et svar fra dere.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Skjønner godt at du lurer.

Så bra at du har tenkt på dette. Det er nok et veldig spennende og givende studium og yrkesliv! Du har sikkert lest på utdanning.no om sosionom. Der er det en god oversikt over både studiesteder og yrket generelt. 

Svaret er nok at du jo kan jobbe mange steder som sosionom - dette er en god og kjent utdanning, hvor alle steder i samfunnet hvor man trenger noen med god omsorgsevne og kunnskap i å ha kontakt med sårbare grupper er relevante arbeidssteder. Det er mange sosionomer som jobber i NAV eller i Barnevernet, så dette er ganske kjente arbeidsplasser for en sosionom. Men det er mange andre steder du kan jobbe også. 

Vi syns at Høgskolen i Oslo har en ganske god beskrivelse av hvor du kan jobbe som sosionom, så vi limer den inn her:

Velger du å studere sosialt arbeid, vil du kanskje finne din jobb innenfor kommunale sosialtjenester, som NAV eller i barnevernstjenesten.

Andre arbeider i barne- og ungdomspsykiatrien, utekontakten, kriminalomsorg, rusomsorg, voksenpsykiatri, på familievernkontor, i barnevernsinstitusjoner, eldreomsorg, på sykehus, i skolen, med flyktning- og innvandrerarbeid, miljøarbeidertjeneste for funksjonshemmede eller pedagogisk-psykologisk rådgivningstjeneste.

Enkelte har administrative oppgaver i det offentlige, arbeider i frivillige organisasjoner eller innenfor personaladministrasjon. De fleste sosionomer jobber i offentlig sektor, men det finnes også mange i privat sektor og i internasjonalt sosialt arbeid.

Hvis du vil vite enda mer detaljert om hvor du kan jobbe og hvordan arbeidshverdagen din vil se ut, anbefaler vi deg å kontakte for eksempel lærestedet du vil søke deg til. De er enda mer eksperter på dette enn oss, så da kan du sikkert få et godt svar.

Lykke til med de gode planene dine!

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning