Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bør jeg søke støtte i fra Lånekassen?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal gå på sonans privatskole i en annen fylke. og ser at det kommer til å koste rundt 37000 kr for hver semester. Beløpet må bli betalt første måned, men det som er er at når jeg søker på lanekassen står det jeg kan få 39000 kr i første måned, men det betyr da beyr det at jeg har igjen 2000 kr igjen, som ikke er nok til hybel og hvertfall ikke eksamen og pensumbøker og slikt. Men når jeg søker bare i høst semesteret (fullt lån og stipend) så får jeg rundt 51000 kr i første måned som høres mye bedre ut i den situasjonen jeg kommer til å komme opp i. Men jeg skal også ta opp fag som fulltid i vår semesteret også, og da blir ordningen det samme nesten. må betale rundt 37000 i januar da for vår semesteret. Kan jeg da søke først fullt stipend og lån for høst semesteret, også gjøre det samme i vår semesteret. Da kan jeg betale begge to uten å bekymre meg over andre utgifter. Fordi når jeg søker så står det at jeg må velge høst, vår eller hele året. For lite hvis jeg velger hel år.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Lånekassen sine satser er på like mye, uansett om du søker om lån og stipend for ett eller to semestre samtidig.
Om du søker to ganger eller ikke vil altså ikke ha noe å si på hvor mye du får totalt sett.
Siden du skal gå på privatskole, så vil hoveddelen av støtten være basisstøtten, og i tillegg kan du få ekstra lån til skolepenger. Du kan selv lese mer om dette på Lånekassen sine hjemmesider.

Dersom du er i tvil om hva du kan få eller hvordan du søker, så kan du ta kontakt med Lånekassen per telefon, eller ved å sende en e-post i fra Dine sider.  

Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning