Hopp til hovedinnholdet

Søke medisin i Sverige

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har lyst til å studere medisin i Sverige, og lurer på et par ting. 1. Er det virkelig sånn at man kun kan søke med karakterer fra førstegangsvitnemål? Kan man ikke sende vitnemål med forbedrede karakterer? 2. Hvor vanskelig er egentlig högskoleprovet? Er det vanskelig for nordmenn å få høy score der på grunn av at svensk er en stor del av testen? 3. Finnes det en side der man kan se hva svenske fagkrav er på norsk? Jeg har R1, Fysikk 1+2, Kjemi 1+2 og biologi 1 og lurer på om det holder. På forhånd tusen takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Ja, det er riktig. Du må søke med førstegangsvitnemål. Det er i prinsipp også mulig å flytte til Sverige og fikse på snittet der, men dette vil ha uttelling i en så liten kvote, at jeg heller anbefaler deg å ta Högskoleprovet (HP). Med et godt score på denne, kan du søke på 1/3-av studieplassene i Sverige. HP er vanskelig for både svensker og nordmenn, men det er riktig at den svenske språkdelen kan være utfordrende. Tren deg på tidligere gitte oppgaver, samt les bøker på svensk og se svenske filmer uten tekst i forkant av prøven. På ANSAs side om medisin i Sverige ser du hvilke norske fagkrav du må ha for å søke medisin i Sverige. Du mangler kun R2 så vidt jeg kan se:)

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning