Hopp til hovedinnholdet

Får du automatisk et nytt vitnemål når du har tatt fag som privatist?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg tok privatisteksamen i mai og jeg var ferdig med VGS i fjor og har et spørsmål. Er det den gamle skolen som jeg gikk på som sender vitnemålet mitt i posten? Er det dem som sender vitnemålet mitt til samordna opptak som et elektronisk vitnemål og når vil dette være tilgjengelig? Jeg har sendt inn en søknad til univesitetet og trenger jo da bare å få et elektronisk vitnemål før 1.juli. Jeg fikk et kompetansebevis i fjor, men dette er vel ikke noe som skulle vært lastet opp til samordna opptak, siden det ikke er et vitnemål med den endelige eksamenskarakteren? Når får jeg vite karakterene som jeg tok som privatist?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Hvis du har tatt fag som privatist, må du som regel selv bestille kompetansebevis med karakterene fra privatistkontoret. Du må også kontakte dem, for å få informasjon om når resultatene av eksamen er tilgjengelige. 

Du må også selv kontakte din gamle videregående skole, for å få dem til å utstede et nytt vitnemål til deg med de nye karakterene, og eventuelt gi deg et nytt elektronisk vitnemål. Kontakt din videregående skole for å få informasjon om hva de trenger av deg, for å kunne gjøre dette.

Hvis du ikke har et fullstendig vitnemål fra før, er det ikke nok å laste opp kompetansebevis i søknaden din, du må få utstedt et fullstendig vitnemål.

Hvis du har et vitnemål fra før, som gir generell studiekompetanse, og du bare har forbedret fag som står på det gamle vitnemålet, er det nok å laste opp kompetansebevis med de forbedrede fagene, sammen med det gamle vitnemålet ditt.

Det er søkers eget ansvar å ha lastet opp all dokumentasjon innen 1. juli.

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning