Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bli makeup-artist?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg er på vei inn i mitt siste år på VGs. Jeg sliter veldig med å finne ut hva det er jeg vil etter videregående og jeg har litt blanda følelser. Jeg er glad i sminke, mote og fashion, og min største drøm er jo da naturligvis å bli makeup artist, og jobbe med dette. Jeg vil studere i utlandet men er usikker på hvor, har dere noen interessante skoler jeg kunne sett gjennom og tenkt på? Fant ikke så mye gjennom utdanning.no, og jeg vet ikke om jeg er flink nok til å få realisert denne drømmen. Mitt andre spørsmål er om dere vet om steder i Norge det finnes kurs og hva mer enn å øve hjemme jeg kan gjøre for å bli så flink at jeg gjør det bra i en industri som denne. Takk på forhånd, håper jeg får litt svar på spørsmålene mine :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Så spennende at du vil bli dette! 

Vi er ingen eksperter på dette dessverre, så det er ikke sikkert vi har så veldig gode svar og tips, men vi skal prøve med i hvert fall en liten oversikt.

Det er ikke så lett å finne ut om make-up, men hvis du bruker søkeordet sminkørutdanning, kommer det opp noen resultater. Du kan se oversikten på denne linken. Dette er altså skoler som ligger i Norge.

Det kan finnes flere også, men da ville vi googlet ord som "make up-artist" og "make up utdanning". Du har kanskje gjort dette allerede, men det er i hvert fall noen resultater der.

Angående skoler i utlandet, så er det sikkert mange gode. Vi anbefaler alltid å snakke med ANSA, de gir gratis rådgivning om utdanning i utlandet. Kanskje de vet noe mer. 

Dersom de ikke har så mye info, burde du google på engelsk, og se hvilke forslag du får. Du kan så vise resultatet til ANSA, og spørre om de har råd og tips til deg for hva du skal se etter når du velger skole.

Angående tips for å bli flink i dette ellers, er vi nok ikke de beste til å svare. Men vi ville anbefalt deg å gå innom en frisørsalong eller skjønnhetssalong og spørre høflig de som jobber der! De vet nok mye mer om tips og veier du kan gå. Hvis du er hyggelig og åpen, setter de sikkert pris på å svare deg.

Så - beklager at vi ikke har så konkret hjelp å tilby, men håper du finner ut av det. 

Lykke til og god sommer! 

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning