Hopp til hovedinnholdet

Kan en ta opp norsk skriftlig som privatist, uten å ta opp igjen muntlig og sidemål?

Annet 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg tenker på å ta norsk som privatist for å kunne forbedre hovedmåls karakteren min. På grunn av at eksamenen ikke gikk så bra som jeg ønsket. Jeg har fått karakter i hovedmål, sidemål og muntlig. Kan jeg da velge å bare ha eksamen i norsk hovedmål igjen for å bli kvitt eksamenskarakteren, uten å måtte ha eksamener i muntlig og sidemål? Vil karakteren fra eksamen og standpunkt forsvinne? Så jeg da bare har den nye karakteren der? Jeg lurer også på om hvis jeg skulle gjort det dårlig på den nye eksamenen vil jeg da kunne velge om jeg vil beholde det gamle vitnemålet med karakteren fra før, eller må jeg få et nytt med den nye karakteren? Takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du kan ta norsk skriftlig(hovedmål) som privatist, uten å ta opp muntlig og sidemål. Karakteren du får på eksamen vil da kunne erstatte både standpunkt og eksamens karakteren du har i norsk skriftlig fra før av.

Hvis du når du søker dokumenterer det gamle vitnemålet ditt, og du også dokumenterer et kompetansebevis eller et vitnemål med den nye karakteren, vil din saksbehandler benytte det gamle vitnemålet i poengberegningen av søknaden din, hvis dette gir deg bedre snitt. 

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning