Hopp til hovedinnholdet

Sliter med angst og depresjon. Vil bli psykolog.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Greetings, ung.no Jeg har lenge slitt med angst og depresjon. Det startet når jeg først skulle begynne på ungdomsskolen. Dette har gjort at jeg fått store problemer med skolegang, oppmøte og konsentrasjon.Når jeg skulle starte på VGS ble det vanskeligere pga jeg ikke hadde konfrontert problemene mine. Jeg droppet ut første året mitt på helse. Etter det prøvde jeg meg på media. Pga fravær og mangel på innleveringer osv strøk jeg. 2 år prøvde jeg å fullføre 1 VGS, men historie repeterte seg beklagelig.Dette året har jeg vært på fhs, det var ett av mine værste år. Aldri før har jeg følt meg så isolert og alene. Det førte til en veldig trist tid, og etter hvert 2 selvmords forsøk. Jeg ble innlagt på dps i 3 måneder.Nå når jeg ser i retrospekt på alt som har hendt, føler jeg at jeg er klar for å gi livet en ny sjanse. Jeg har lenge drømt om å bli psykolog etter som jeg tror jeg kan ta alle mine opplevelser videre.hvordan jeg kan få dette til? håper virkelig det er mulig å få dette til.

SVAR

Besvart 10.08.2017 10:17:15
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
account_circle