Hopp til hovedinnholdet

Hva kan man jobbe som etter 1. året på Bygg- og anleggsteknikk?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en venn som har spørsmål om utdanningen sin og videre studier/jobb, så det er ikke noe bedre sted å spørre enn her :) Han går yrkeslinja bygg og anlegg. Han har allerede gått ferdig 1.året. Så har han fått tilbud på en annen skole enn den han fullførte 1.året sitt. Dette vil han ikke og sier han heller vil jobbe istedenfor å ta 2.året på bygg og anlegg. Er det mulighet for å få jobb/lærlingsplass i noe innenfor bygg og anlegg når man bare har fullført 1.året? Han nevner han kan få lærlingplass som rørlegger bare etter fullført 1.året, men er det også andre yrker han kanskje kan jobbe som enn rørlegger? Og hvis dette er mulige få lærlingplass etter bare 1 år på skole, er det noe annet han må ta hensyn til når han skal søke?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet!

Man må ha tatt fagene fra Vg2 Klima- energi- og miljøteknikk for å bli lærling i rørleggerfaget. Vennen din kan undersøke om han kan ta dette som privatist, f. eks. i kombinasjon med annen jobb. 

Ellers kan man gå ut i et treårig læreløp i følgende fag etter Vg1 i Bygg- og anleggsteknikk:

  • Byggdrifterfag
  • Feierfag
  • Glassfag
  • Isolatørfag
  • Steinfag

Se mer informasjon på vilbli.no. Fordi fristen for å søke læreplass i disse fagene er gått ut, vil vennen din måtte skaffe seg læreplass selv. Det kan likevel hende at fagavdelingen i fylkeskommunen har nyttig informasjon, f. eks. om ledige læreplasser.

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik skaffer du læreplass

søke læreplass (colourbox.com)

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning