Hopp til hovedinnholdet

Vil gå flyfag. Kan jeg ta det på videregående?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er på vg.1 elektrofag og jeg ønsker å gå flyfag. Dessverre, nærmeste skole til meg er Skedsmo ved Oslo. Problemet er at jeg har vært i Norge bare i 2 år og jeg kan ikke mye norsk (og nesten ingen nynorsk). Er det mulig å ta noe studier etter videregående, der jeg skal ha flyfag? Eller beste jeg kan gjøre er å gå på Skedsmo? Jeg har også ingen som bor i Oslo.

SVAR

Besvart 03.09.2017 17:51:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kan foreldrene dine nekte deg å flytte for å gå på skole?

Hva gjør du hvis du ønsker å gå på en linje de bare har på en videregående som ligger for langt unna? Kan foreldrene dine da nekte deg å flytte dersom de ikke vil at du skal det?

 

Les mer
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
attach_file

Skal du flytte til et annet fylke og lurer på om du har rett til skoleplass?

Din rett til å gå på videregående skole er knyttet til hjemfylket ditt. Hvis du skal flytte i løpet av videregående, er det viktig at du sjekker hvilke rettigheter du har.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
account_circle