Hopp til hovedinnholdet

Gode jobbmuligheter med ernæring bachelor?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei jente på 19 år jeg er ferdig som lærling og med fagbrevet. Nå så skal jeg jobbe et år for å få erfaring og penger til skolen. Jeg tenkte neste år å studere ernæring bachelor, er det gode jobbmuligheter med god fremtid?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Takk for ditt spørsmål.

Det er dessverre et vanskelig arbeidsmarked for dem med en bachelor eller master i ernæring. Det er absolutt mulig å jobb, men det krever nok ganske hardt arbeid, og man er dessverre langt fra sikret slik situasjonen er i dag. 

Det finnes dessverre ikke så mange undersøkelser på hvor lett det er å få jobb med ulike utdanninger, men hvis du søker opp kandidatundersøkelser fra ulike universiteter og høgskoler, kan man lese statistikk om tidligere studenter i arbeidsmarkedet.

Utdanning.no har også laget denne generelle oversikten over framtidens arbeidsmarked. Den kan være nyttig selv om den mangler en del yrkesgrupper. 

Du kan også snakke med rådgiver på din forrige videregående om slike ting.

Eventuelt kan du også søke opp yrker du er interessert i på Utdanning.no, scrolle ned til "Nyttige lenker" og finne relaterte organisasjoner som kanskje kan mer om deres yrkesgruppe. For å vite mer om ernæringsfysiologi kan du for eksempel prøve å kontakte Norsk forening for ernæringsfysiologer

Håper svaret var til hjelp.

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning