Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir jeg ridende politi?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hvilken VGs bør jeg gå på vis jeg vil bli ridende politi? Kan jeg gå på natur linjen eller skal jeg gå på idretts linjen??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Så spennende at du tenker på å bli ridende politi.

For å bli ridende politi, må du først utdanne deg til å bli vanlig politi. Hvordan du gjør det, kan du lese om i denne artikkelen. Det er en rekke forskjellige opptakskrav som står der. Men en av de viktigste er at du skal ha generell studiekompetanse. Dette kan ha litt å si for hva du vil velge på videregående. 

Hvis du velger et av de studieforberedende utdanningsprogrammene, vil du få generell studiekompetanse. Idrettsfag gir deg generell studiekompetanse. Og du kan også gå den studieforberedende varianten av Naturbruk. 

Hvis du skulle valgt et yrkesfaglig utdanningsprogram, så kan du fremdeles få generell studiekompetanse. Men da må du velge VG3 påbygg som tredjeåret ditt, eller gå det som heter VG4 påbygg etter at du har gått to år i lære. Du kan lese mer om dette i denne artikkelen om påbygg. 

Det er altså ikke så avgjørende hva du velger på VGS for å kunne komme inn på politiskolen, og det er flere veier å komme i mål. Sånn sett anbefaler vi deg jo å velge noe du er ordentlig interessert i, sånn at du vil lære mest mulig og gjøre det best mulig på skolen. Du kan lese mer om å velge VGS i denne artikkelen.

Vi er litt usikre på hvor mange stillinger det er i politiet som rir på hest, eller hvor ofte man gjør det. Sånn sett kan det være lurt av deg å kontakte Politihøgskolen selv, og spørre dem. Vi kan se for oss at det er en fordel å ha erfaring med å ri på hest, men vet ikke i hvilken grad dette er et krav.

Det siste vi vil anbefale deg sterkt, er å snakke med rådgiveren på skolen din om dette. Da kan du få god informasjon, og kan få forklart mye av det vi har skrevet her.

Lykke til, bare spør oss igjen :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning