Hopp til hovedinnholdet

Hvilke yrker kan jeg få etter å gå studiespesialisering med språk, samfunn og økonomi?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hva kan man bli ved å velge studiespesialiserende, samfunnsfag, språk og økonomi? Vil veldig gjerne se en lang liste her med mange jobber innenfor det. Jeg har ikke helt peiling på hva jeg skal bli, men service og samferdsel interesserer meg og det samme med ssø. Hvis jeg tar service de to første årene, er det en lien sjanse for å komme inn på påbygg det siste året? Kan studiespesialiserende bli vanskelig med en som har 3,8 i snitt? Hvordan vet jeg at jeg velger den rette veien for meg? Jeg har prøvd å søke, men finner ikke helt det jeg er ute etter. Rådgiveren har jeg kontaktet. Finnes det videregående skoler som har dårlig miljø? Altså alle skolene jeg har hørt om er det som regel "noe" dårlig med. Burde jeg høre på det andre sier om de skolene?

SVAR

Besvart 02.10.2017 00:12:56
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende som gjelder fra skoleåret 2020/21.

 

Les mer
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Yrkesfaglig eller studieforberedende på VGS?

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående?

 

Les mer
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
account_circle