Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg jobbe i FN eller UNICEF?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har lyst å jobbe innen for menneskerettigheter, som FN og eller UNICEF. Problemet er at jeg ikke helt vet hvordan jeg skal komme fram til det. Har hørt at man kan gå på UiO med internasjonale studier. Snittet er litt høyt 5.2 ca. Er det nødvendig. Dette er min hjertesak og min drømme jobb ! Takk på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Dette høres spennende ut. Du høres både motivert og klar ut. Og det dette er viktige organisasjoner, hvor det trengs motiverte mennesker som deg. Så dette er det mange måter du kan få til på.

Internasjonale studier vil være en relevant utdanning for en jobb i FN eller UNICEF. Men det er langt fra den eneste muligheten. Dette er veldig store organisasjoner, som trenger mennesker med vidt forskjellig utdanningsbakgrunn. Her er FN sin egen oversikt over hvem som kan få jobb i FN. Der er det en veldig stor liste med ulike og forskjellige utdanninger! 

Så selv om internasjonale studier er flott, er det ikke eneste løsning. 

En god idé for deg, er å se litt rundt etter andre spennende utdanninger du også kunne tenke deg, i tilfelle du ikke skulle komme inn på internasjonale studier. Du kan titte på studier som utviklingsstudier, statsvitenskap og andre samfunnsfag. Eller på noen av de helt andre utdanningene som FN nevner. 

En annen god idé er å kontakte FN eller UNICEF (eller andre organisasjoner du er interessert i) selv, og spørre om dine tanker om utdanning kan være en interessant bakgrunn hos dem. Spør dem eventuelt hva de helst ser etter. Det er et poeng at du finner et studium som passer deg best, som i tillegg passer godt for en sånn organisasjon. For eksempel bør du nok ikke studere juss hvis du egentlig ikke er interessert i det, kun for å kunne jobbe der. Det er bedre at du liker det, og at organisasjonene trenger det. 

Det er i tillegg ingen dårlig idé å være med i en av disse organisasjonene som f.eks frivillig, hvis du får muligheten til det. Da får du verdifull erfaring, og et godt innblikk i hvordan de jobber.

Du har i hvert fall mange forskjellige muligheter her. Les om ulike studier, kontakt organisasjonene, og spør oss gjerne igjen :)

Lykke til - du høres veldig motivert ut, og kommer til å finne et sted hvor du får brukt engasjementet ditt!

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er menneskehandel?

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Myndigheter og frivillige organisasjoner regner med at mange, mange tusen kvinner og barn - både jenter og gutter - føres til og mellom land i Vest-Europa som ofre for menneskehandel. Noen havner i Norge.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning