Hopp til hovedinnholdet

Jeg har blitt fortalt at jeg ikke har rett på voksenopplæring før jeg fyller 25. Jeg har heller ikke rett på vanlig videregående opplæring, for det er jeg for gammel til. Stemmer dette?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har et spørsmål ang. utdanning. Jeg har gått 2 år på vgs og begynte på 3 året for å få generell studiekompetanse, men jeg droppa ut pga. psykiske problemer og ble innlagt på Psykiatrisk avdeling i 3mnd. Nå er jeg 23 og vil gjerne fullføre det jeg startet på og senere gå på høgskole. Jeg forstår ikke helt hva jeg har rett på.. Jeg har blitt fortalt at jeg ikke har rett på voksenopplæring før jeg fyller 25. Jeg har heller ikke rett på vanlig videregående opplæring, for det er jeg for gammel til. Stemmer dette? Jeg synes det er rart at noen som faktisk vil utdanne seg skal møte på så mye problemer. Jeg vet at nettgymnas og melde seg opp som privatist er et alternativ, men prisene på de fagene jeg må ta er alt for høye for meg. Jeg har rett og slett ikke råd til å ta alt. Finnes det et billigere alternativ for meg? Har jeg blitt missinformert her, eller er dette riktig? Takker for svar!

SVAR

Besvart 16.10.2017 12:45:27
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
account_circle