Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg komme inn på høyere utdanning uten generell studiekompetanse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har veldig lyst til å jobbe med skuespill eller som journalist enten på radio - TV - eller på nett, eller generelt sett jobb innenfor media! Jeg går for øyeblikket VGs dramalinja, og lurte på om det er noe høyere utdanning jeg kommer inn på hvis jeg ikke har generell studiekompetanse?finnes det noen liste med høyere utdanning man kan søke på uten alle fagene noe sted? Jeg mangler kun 1 1/2 år med fremmedspråk, da jeg i 1. Klasse var tungt deprimert og i et forhold som ikke gjorde ting noe bedre, valgte å droppe ut av faget. Er det evt noe ordning så jeg kan få skaffet meg «fritak» sånn som noen har i F.eks nynorsk siden jeg var for syk til å lære meg et nytt språk og det rett og slett ble for mye for meg? Eller må jeg bruke et år (eller to?) på å ta faget som privatist???

SVAR

Besvart 17.10.2017 11:10:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
attach_file

Reglene for fritak fra fag og vurdering

Lurer du på om du kan slippe sidemål, eller har du plager som gjør det vanskelig å delta i gymtimene? Her finner du reglene for fritak på videregående.

 

Les mer
attach_file

Skuespiller – drømmeyrke eller bare fjern drøm?

Drømmer du om å bli skuespiller? Du er ikke alene. Kampen om både studieplasser og jobber er hard, men vi gir deg noen tips som kan hjelpe deg på veien.

 

Les mer
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
account_circle