Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer om jeg stryker på fagprøven?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Slutter som lærling om litt under 2 år, jeg startet 1 august. Tenkte å søke påbygg, sånn at jeg begynner på påbygg når skolen starter etter fagprøven. Men.. hva om jeg ikke består fagprøven? Og må vente noen måneder for å ta fagprøven på nytt? Og om jeg har søkt på påbygg men ikke kan fordi jeg må jobbe lenger? Hva skjer da? Kan jeg starte på skolen noen mnd senere? Eller må jeg "slutte" på skolen jeg ikke fikk startet på. Og blir det 3 året jeg har rett til brukt opp da? Så mye stress i denne verden.. jeg er ikke en veldig flink og smart person, så sjansen får at jeg ikke består er ganske stor uansett hvor mye jeg øver.. må jeg egt ta fagprøven på nytt? Eller kan jeg droppe det og da drite i å bli "fagarbeider" Takk på forhånd!

SVAR

Besvart 17.11.2017 08:20:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler på problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

 

Les mer
attach_file

Hva er yrkeskompetanse?

Å ha yrkeskompetanse vil si at du er utdannet til å utøve et yrke. Hvis du velger et av de 8 yrkesfaglige utdanningsprogrammene, kan du ta en hel utdanning allerede mens du går på videregående.

 

Les mer
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
attach_file

Fagskole – noe for deg?

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

 

Les mer
account_circle