Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg velge studieforberedende eller ambulansefag?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en jente på 15 som har egentlig alltid tenkt å ta studiespesialisering eller idrett for så å utdanne med vidre til advokat. Men her om dagen var jeg på hospitering på helse og oppvekst, og jeg syntes at ambulansefag var sykt interressant og gøy. Så nå vurderer jeg å søke meg inn på helse og oppvekst for så å ta påbygg siste året tilfelle jeg endrer mening, men jeg er redd for sprøyter, og jeg blir dermed kvalm og svimmel av å se på én. Eller er det kanskje ikke så mye sprøyter på ambulansefag som jeg tror? Så jeg lurte på om jeg fortsatt burde ta helse og oppveks, med ambulansefag som programområde, eller burde jeg holde meg til studiespesialisering evt. idrett?

SVAR

Besvart 20.11.2017 23:22:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli!

Noen ganger virker det som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne. Ungdomsjournalist Hege skriver at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

 

Les mer
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
attach_file

Yrkesfaglig eller studieforberedende på VGS?

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående?

 

Les mer
account_circle