Hopp til hovedinnholdet

Fikk høy karakter. Kan den være feil?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Urimelig god karakter på eksamen? Hei. Tok nylig opp vg1 samfunnsfag som privatist, med muntlig eksamen. Rett etter eksamineringen var jeg overbevist om at prestasjonen var for dårlig for å oppnå den karakteren jeg ønsket, og ventet derfor ikke på begrunnelse og karakter, som ble gitt etterpå. Neste dag sjekker jeg karakteren på privatistweb.no og finner en karakter som jeg er overbevist om at er urimelig i forhold til prestasjonen, i den forstand at karakteren var vesentlig mye bedre enn den prestasjonen jeg mener ble utført. Jeg utelukker ikke muligheten om at prestasjonen var bedre enn mitt eget inntrykk, men karakteren får meg til å undre om sensoren kan ha ført feil karakter. I så fall: Hvis en sensor har ført for høy karakter, kan den trekkes tilbake? Er det mulig å sende sensor f. eks. epost og spørre om begrunnelse?

SVAR

Besvart 23.11.2017 19:34:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva teller for karakteren?

Det er ikke tilfeldig hvordan karakterene settes. Her er en oversikt over hva lærerne vektlegger når de setter dine karakterer.

 

Les mer
attach_file

Slik klager du på karakteren

Misfornøyd med en karakter? Husk at du kan klage på både standpunktkarakterer og eksamenskarakterer. Hvilke frister gjelder og hvordan skal du gå fram?

 

Les mer
attach_file

Muntlig eksamen - Hvordan fungerer det?

Hvor lenge varer muntlig eksamen? Når får jeg vite oppgaven? Hvem bestemmer hvilken karakter jeg får? Det er mange som har spørsmål om muntlig eksamen - Vi har laget en oversikt over hva du kan forvente deg.

 

Les mer
account_circle