Hopp til hovedinnholdet

utdanning i forsvaret, rullebad

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har noen spørsmål angående Forsvaret & politiattest (rulleblad) Jeg skal snart inn i Forsvarets sesjon Del2 med stort håp om å få muligheten til å gjennomføre førstegangstjenesten og forhåpentlig vis få en utdannelse i forvarer i femtiden. Og ut i fra dette så har jeg alikevell gjort en del feil og lite gjennomtenkte beslutninger. Så saken er den at, jeg nå for 6mnd siden så gjorde jeg en så kaldt lite gjennomtenkt beslutning hvor jeg ble tatt i å kjøre bil uten førerbevis. Konsekvensene av dette ble 6mnd sperrefrist og et forelegg på 8 000kr (16 dager i fengsel hvis boten ikke betales) Så ønsker gjerne svar på følgene: * Kan jeg ha fått ”prikk“ på politiattesten (rullebladet)? * Hvis tilfellet er at jeg har fått ”prikk” på rullebladet er dette en avgjørende hendelse som kan nekte meg muligheten for målene mine i Forsvaret? * Er det noe som eventuelt kan gjøres for å forbedre å forbedre kjansene mine ved en slik situasjon? MVH-Gutt18

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har forklart at du er blitt tatt for å kjøre uten førerkort. For dette fikk du sperrefrist på 6 mnd, og et forelegg på 8000 kroner. 

Dette forholdet vil bli registert på politiattesten (rullebladet) ditt. 

Dersom man har noe kriminelt på rullebladet, kan man bli nektet å gjennomføre førstegangstjenesten.

Alvorlighetsgrad, omfang, antall merknader fra politiet og hvor lenge siden det skjedde er faktorer som spiller inn. Du kan lese mer om dette her.

Vandel og anmerkninger på rullebladet har en påvirkning på såkalt sikkerhetsklarering i Forsvaret. Å ikke få tilstrekkelig sikkerhetsklarering på grunn av rulleblad, kan gi begrensninger for hva slags tjenester du kan utføre i Forsvaret.

Enkelte avdelinger (slik som Garnisonen i Sør-Varanger, Militærpolitiet og Garden) har krav til 100 % plettfritt rulleblad. 

Er du i tvil, kan du ringe Vernepliktsverket på 03003 og spørre om å få snakke med en sikkerhetsoffiser som kan si noe om vandel og krav til dette. 

Det viktigste er å være ærlig ovenfor Forsvaret om hva du har gjort. Dersom du lyver om rullebladet ditt vil det kunne bli brukt som grunn til at du ikke får gjennomføre førstegangstjeneste. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette er kravene til Forsvaret

Push ups (colourbox.com)

Hva kreves for å komme inn i Forsvaret? Les om de medisinske, fysiske og formelle kravene som må innfris for å tjenestengjøre.

Les mer

Utdanning i Forsvaret

Militærpoliti ute på kjøretur (colourbox.com)

Vil du få lønn mens du studerer, og ta en utdanning du ikke kan få mange andre steder? Da kan Forsvaret være en mulighet for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning