Hopp til hovedinnholdet

Teller karakterene for utdanning i Forsvaret?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg har veldig lyst til å ta utdannelsen min i militæret, og jeg vet det er gode muligheter for utdanning i det området. Men jeg vet ikke om jeg har mulighet. Har ikke de beste karakterene på vgs forløbig, selv om jeg bare har gått der i ett termin snart. Derfor lurer jeg veldig på om det er mulig å få en god utdannelse i militæret selv om jeg ikke får så gode karakterer på vgs. Teller de også liksom? Er det veldig viktig at jeg gjør det bra på skolen nå?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Skjønner godt at du lurer på dette. 

Vi anbefaler deg å lese på Forsvarets egen side og eventuelt kontakte dem med spørsmålene dine! De kan nok svare enda bedre enn oss.

Når det er sagt, så kommer det nok an på hvilken utdanning i Forsvaret du søker. Det kan være forskjeller på hvilke karakterer som kreves. Forsvaret vil se på flere ting når du søker utdanning - på sesjon vil de teste deg fysisk, medisinsk og med andre tester (les mer i artikkel under svaret). Disse teller mye. Men du søker utdanning også med karakterene dine fra videregående. 

Vi vet jo ikke hvordan karakterer du har. Men det er i hvert fall sånn at jo bedre karakterer du har, jo større sjanse har du til å komme inn på utdanningen du har lyst på. 

Vi skjønner hvis du er litt stresset rundt dette, men du er jo veldig tidlig i løpet ditt ennå! Du har god tid til å jobbe med skolen på en god og fruktbar måte :) Og det er mange ulike utdanninger i Forsvaret, så hvis du er veldig interessert i dette, har du nok god sjanse. Men et kort svar er at det ikke er sånn at karakterene dine teller "ingenting". De teller også, så det er verdt å legge inn innsats på skolen :)

Lykke til, og bare spør oss igjen!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utdanning i Forsvaret

Militærpoliti ute på kjøretur (colourbox.com)

Vil du få lønn mens du studerer, og ta en utdanning du ikke kan få mange andre steder? Da kan Forsvaret være en mulighet for deg.

Les mer

Dette er kravene til Forsvaret

Push ups (colourbox.com)

Hva kreves for å komme inn i Forsvaret? Les om de medisinske, fysiske og formelle kravene som må innfris for å tjenestengjøre.

Les mer

Sesjon - første møte med Forsvaret

Sesjon (colourbox.com)

Sesjonen er ditt første møte med Forsvaret. Alle gutter og jenter med norsk statsborgerskap og bostedsadresse i Norge har sesjonsplikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning