Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg gå tredje året på nytt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg er en jente som går realfag( tredjeåret), der jeg har hatt kjemi, biologi, fysikk. Helt siden barndommen har jeg drømt om å bli lege. Dessverre har jeg ikke gode nok karakterer. På grunn av dette har jeg vært deprimert i en periode og vurderer å droppe ut. Tanken er å jobbe i en periode eller å reise rundt for få tankene bort. Nå lurer jeg på om jeg har mulighet til å ta opp igjen skolen - tredjeåret til høsten igjen? Og eventuelt viss jeg stryker i ett fag ( ikke være tilstede på eksamensdagen) , vil jeg fremdeles få vitnemålet mitt og mulighet til å søke på videre utdanning? Eller blir vitnemålet satt på pause : - til jeg får tatt opp det faget igjen. Er det mulig å gå tredje året opp igjen etter å ha strøket? På forhånd takk!

SVAR

Besvart 08.01.2018 12:19:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker?

 

Les mer
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole? Vil du forbedre karakterene dine? Da kan du ta eksamen i fagene som privatist.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer hvis du ikke fullfører alle fag?

Har du strøket på eksamen eller ikke fått godkjent et fag? Her kan du lese hva konsekvensen blir for deg og hvilke muligheter du har til å komme deg videre.

 

Les mer
attach_file

Drømmer du om å bli lege?

Her får du oversikt over hvilke opptakskrav som gjelder og hvordan utdanningen er bygget opp.

 

Les mer
account_circle