Hopp til hovedinnholdet

Er R1 vanskelig?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg har lyst til å bli lege, men jeg ligger ikke veldig bra ann i matten. Jeg liker matte, særig algebra og likninger og er god i de, og jeg lå på en 5 i 8,9 og 10 klasse. Men i vg1 falt den til 3 :( Jeg liker naturfag fordi det fasinerer meg, men jeg vet ikke om jeg må være bra i matte for å ta fysikk og kjemi. Og jeg lurer på om R1 er veldig vanskelig, fordi jeg tenkte å ta den. Må man være god i matte for å ta fysikk eller kjemi? Er R1 vanskelig? Jeg er veldig usikker på hva slags programfag jeg skal velge, men ønsker fortsatt å bli lege. Kommer kjemi og fysikk til å passe til en som meg? Jeg er veldig usikker og ønsker å få noen tips. Jeg vet at medisin er vanseklig å komme inn på og trenger bra karakterer i vg, det er derfor jeg er så usikker. Fordi jeg vet ikke om jeg greier å oppnå dette.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du har utdanningsplaner!

Hvilke fag man synes er lett og vanskelig er veldig individuelt, det er helt umulig for oss å vite om R1 vil være vanskelig for deg. Diskuter dette med faglærerne dine, både matte-, naturfaglæreren, men stol også på dine egne erfaringer. Det handler jo like mye om å velge noe man er interessert i.

Du kan lese mer om matematikk i artikkelen nedenfor, men les også gjennom læreplanen i R-matte, Fysikk og Kjemi, for å få et bilde av hva det handler om. Snakk også med de faglærerne på skolen din som har dette faget.

Lykke til med valgene dine!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drømmer du om å bli lege?

Nærbilde av en lege i legefrakk med stetoskop (Kilde: Colourbox)

Her får du oversikt over hvilke opptakskrav som gjelder og hvordan utdanningen er bygget opp.

Les mer

Matematikk i videregående opplæring – hva skal du velge?

Hva skal jeg velge - mattmatikk (colourbox.com)

T, P, R, S-matte, programfag og fellesfag – det kan være vrient å velge riktig vei i mattejungelen. Vi gir deg noen tips til å hjelpe deg å velge riktig!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning