Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg velge på vgs?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er så veldig usikker på hvilken linje på VGs jeg skal gå. Jeg bor på et ganske lite sted, men det er videregående som tilbyr både studiess og idrett her. Jeg har ikke lyst til å gå idrett, å er usikker på studiespess. Jeg får bra karakterer nå, men er lei av mange av fagene, og føler jeg lærer mye unødvendig. På fritiden liker jeg og danse, spille teater og å spille piano. Jeg er også veldig glad i å være med barn. Så det å gå helse&soppvekst eller musikk, dans og drama hadde også hvert veldig spennende. Men da må jeg flytte, eller ta buss i to timer hver dag. Noe jeg ikke har lyst til i det hele tatt. Det er ikke lenge til søknadsfrist, å jeg er så usikker. Rådgiver på skolen hjelper ikke elevene. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Å jeg tenker mye på dette. Jeg stresser over det og er veldig usikker.

SVAR

Besvart 16.01.2018 19:52:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende.

 

Les mer
attach_file

Yrkesfaglig eller studieforberedende på VGS?

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående?

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
account_circle