Hopp til hovedinnholdet

Hvor kan jeg få studieveiledning?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er usikker på hva jeg vil studere og lurte på om dere ikke kunne fortelle meg hvilke muligheter jeg har i forhold til studieveiledning? Kan jeg dra på et universitet og snakke med deres veiledere uten å være student der? Hvilke andre muligheter har jeg som er gratis for ungdom? Jeg har sett på noen sider som tar flere tusen kroner betalt for å tilby veiledning og jeg har ikke så lyst til å betale så mye for veiledning med mindre jeg må. Tusen takk på forhånd og ha en fin dag videre!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Det er en veldig lur ting å titte litt etter studieveiledning, så dette er bra at du gjør. Vi er også enige i at du ikke skal betale mange tusen kroner sånn uten videre - og tenker at det fins bedre alternativer for deg.

Vi vet jo ikke hvor du bor. Men det fins ulike gratis karrieresentre rundt om i Norge. Ta en titt på dem og se om det er et i nærheten av deg! 

Hvis du bor i Oslo, gir UngInfo veldig god og helt gratis veiledning, så vi anbefaler deg å ta kontakt med dem. Hvis du ikke bor i Oslo, kan du fremdeles ringe dem eller sende dem en mail.

Sist men ikke minst, så er det en kjempeidé å kontakte ulike læresteder og spørre etter studieveileder der. Det kan være litt forskjell på hvor tilgjengelige de er, men du kan absolutt besøke universitetene - og kanskje på forhånd lese på nettsidene og ringe dem.

Du har med andre ord flere muligheter - ikke betal mange tusen kroner ennå, men sjekk ut de gratis og gode alternativene :)

Lykke til, og bare spør oss igjen! 

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli!

Jenter tenker (colourbox.com)

Noen ganger virker det som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne, men faktisk er det slik at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

Av ungdomsredaksjonen i ung.no

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning