Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir jeg administrerende direktør i IT-bransjen?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, er en gutt på 16 år. Jeg lurer på hva jeg må gå for å kunne bli administrerende direktør i it bransjen? Jeg har en plan om og gå Ikt-Service fag, deretter ta videre utdanning til Dataingeniør. Er det en annen mulighet for å kunne bli det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Spennende planer du har! 

Nå kan det være litt forskjell på å jobbe i IT-bransjen generelt, og å jobbe i IT-bransjen som administrerende direktør! Det siste er det litt vanskeligere å si en ren utdanningsvei til, for det er mange flere it-arbeidere enn det er administerende direktører :)

Både IKT-service og dataingeniør høres ut som gode veier for å jobbe i IT-bransjen. Du vil lære deg veldig nyttig kunnskap om data og IT, og ha gode muligheter til å jobbe senere.

Akkurat for å bli administrerende direktør, kan det variere veldig mellom hva som kreves. Det kommer an på om selskapet er stort eller lite, og det kan variere veldig hva en administrerende direktør gjør.

Man må ikke ha en spesiell utdanning for å bli administrerende direktør, men det kan hjelpe veldig å studere noe innen ledelse. Eventuelt kan man forsøke å få erfaring nok og jobbe seg oppover. Det er med andre ord ingen regler, og du kan bli leder enten gjennom erfaring, utdanning eller gjerne begge deler.

Det høres uansett ut som spennende planer du har, og vi tenker at hvis det er det å være leder som er viktigst for deg, så bør du også titte på ulike lederutdanninger.

Ellers høres det ut som en veldig god idé å snakke med rådgiveren på skolen din om dette - da kan du få god informasjon! 

Lykke til, bare spør oss igjen :) 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning