Hopp til hovedinnholdet

Hvor mange eksamener kommer jeg opp i på vg3 påbygg?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg gikk på vg1 yrkesfaglig med studiekompetanse. Der tok jeg programfaget musikk fra MDD. I det faget ble jeg ikke trukket ut til eksamen. På vg2 så ble jeg trukket ut i muntlig samfunnsfag. Nå går jeg da som sagt på vg3. Der har jeg norsk påbygging, historie påbygging, kroppsøving og programfag. Ettersom at jeg hadde programfaget musikk fikk jeg fjernet et av programfagene jeg egentlig måtte ha på vg3 (Vi har 3 programfag). Det faget jeg fjernet var Psykologi 2 som er et skriftlig fag. Betyr det da at jeg må komme opp i tre fag på eksamen på vg3? Jeg har ingen skriftlige fag utenom norsk hovedmål og sidemål på vg3. Betyr det at jeg må komme opp i norsk sidemål? Eller er jeg fritatt en av eksamnene?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
 
På udir.no sine sider om trekkordning for eksamener for videregående opplæring står det følgende;
Påbygging til generell studiekompetanse Vg3

I tillegg til den obligatoriske eksamenen i norsk skal elevene trekkes ut til én skriftlig og én muntlig eller muntlig-praktisk eksamen.

For alle elever, er eksamen i norsk sidemål et trekkfag. Elever med fritak for vurdering med karakter i skriftlig norsk sidemål skal trekkes ut i andre fag.

Ut fra det som står der, skal du ha 3 eksamener.Jeg vil tro du kommer opp i skriftlig norsk og skriftlig sidemål og et fag til. 

Hvis jeg var deg, ville jeg snakke med eksamensansvarlig på skolen din. Vedkommende vil fort se hva du har av fag og hvilke eksamener du sannsynlig kommer opp i.
Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Maks forberedt til eksamen

Tidligere eksamensoppgaver er tilgjengelig på nett (colourbox.com)

Visste du at du har tilgang til tidligere skriftlige eksamensoppgaver?

Les mer

Muntlig eksamen - A til Å

Gutt presenterer eksamensoppgave til lærer (www.colourbox.com)

Mange er nervøse før de skal ha muntlig eksamen. Vi har laget en guide til hvordan muntlig eksamen gjennomføres og hva du kan forvente deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning