Hopp til hovedinnholdet

hvis jeg går på påbygg etter læretiden min får jeg matematikk R1 eller s1+s2 da?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vurderer å gå luftfartsfaget på UIT etter læretiden min som matros, men jeg har ikke Generell studiekompetanse + Matematikk R1 (eller S1+S2) + Fysikk 1 slik som det står på opptakskravet. hvis jeg går på påbygg i generell studiekompetanse etter læretiden min får jeg matematikk R1 eller s1+s2 da?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du har utdanningsplaner!

Det er riktig at utdanningen i Luftfartsfag ved Universitetet i Tromsø, krever fysikk 1 og R1 (eller S1+S2) i tillegg til generell studiekompetanse. Søkere må også bestå opptaksprøver samt en medisinsk test. 

Når du har fullført læretiden og tatt fagbrev som matros får du rett til å ta vg4 påbygging etterpå. Det innebærer kun de fire fagene du trenger for å få generell studiekompetanse, det vil si norsk, historie, naturfag og matematikk 2P-Y. Du vil altså ikke regne med at du kan få realfag i tillegg.

Du kan ta realfagene som privatist underveis eller etterpå, det er også mulig å kjøpe opplæring i disse fagene.

Lykke til!
 

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Trenger du hjelp til realfag? ENT3R

Trenger du mer motivasjon for å lære matematikk og hjelp til pensum? Lurer du på hvordan et studie innen realfag eller teknologi ser ut? ENT3R er et motivasjonsprogram for elever i 10. klasse og videregående der du får mattehjelp fra studenter fra realfaglige og teknologiske studier og et innblikk i studiet og studiehverdagen,

Les mer

Fagskole – noe for deg?

Klasserom (colourbox.com)

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning