Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli lærling uten riktig skolegang?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei eg er ei jente på 19 år og eg lurer på om eg kan bli lærling som barne og ungdomsarbeidar. Eg gjekk vg 1 og 2 på media og kommnikkasjon men vil no bli lærling som barne og ungdomsarbeidar. Er dette mulig? må eg gå vgs på nytt? må eg ta oppigjen fag? kan eg gå som privastist? Setter stor pris på svar.

SVAR

Besvart 01.03.2018 14:07:56
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Slik skaffer du læreplass

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

 

Les mer
attach_file

Søkt videregående skole - hva skjer nå?

I juli er førsteinntaket til videregående skole klart. Kommer du ikke inn der du helst vil, kan det likevel finnes muligheter. Her kan du lese om inntakene, hva du må huske på, svarfrister og ventelister.

 

Les mer
attach_file

Ingen skoleplass? Sluttet på skolen eller som lærling?

Er du arbeidsledig, eller har du et venteår? Da har du rett til hjelp fra oppfølgingstjenesten.

 

Les mer
account_circle