Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg velge elektroingeniør eller dataingeniør?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er litt usikker på hva jeg skal utdanne meg som. Jeg er geni innenfor data, og er super interessert i strøm. Utifra dette har jeg fastslått at jeg enten skal bli dataingeniør eller elektroingeniør. Jeg ønsker en jobb der jeg har en praktisk del i tillegg til en teoretisk, slik at jeg ikke blir sittende foran en pc-skjerm resten av livet, og har hørt at dataingeniør er det mest teoretiske av de to. Vet dere noe om dette? Tenker å ta en bachelor hvoretter jeg tar en master i Embedded Computing Science. Jeg er 19 og går på VG3 studiespesialiserende med Realfag

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Høres ut som at du har gode planer og har kommet langt på vei! 

Vi kjenner ikke disse utdanningene og yrkene for detaljert, så vi kan ikke gi deg så mange råd om hvilke som passer best. Men: Vi kan råde deg til å lese om elektroingeniør og dataingeniør på utdanning.no! Hvor mye praktisk det kan være i jobben, kommer litt an på hvordan type jobb du får, tror vi. Og det kan være mye variert. Men som dataingeniør i hvert fall, vil det være mange jobber hvor du tilbringer mye tid foran skjerm .

Vi tenker at et godt forslag er å kontakte aktuelle læresteder og spørre dem! Der vil det være studiekonsulenter som kan svare. 

Hvis du vil ha en lengre veiledning, kan du se om du er i nærheten av ett av de gratis karrieresentrene rundt om i landet. Bor du i Oslo, kan vi anbefale å ta en prat med flinke UngInfo.

Vi kjenner som sagt ikke yrkene så godt, men anbefaler deg å lese flittig på utdanning.no, kontakte skolene, og eventuelt snakke med en veileder :)

Lykke til, og bare spør oss igjen!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning