Hopp til hovedinnholdet

Usikker på om jeg bør dra å jobbe i utlandet. 

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 20 år. For en stund tilbake søkte jeg jobb i utlandet, og til min store glede fikk jeg jobben. Nå etter å ha vært på kurs sitter jeg igjen med en helt annen følelse, og hele opplegget kjennes egentlig helt «feil» for min del. Jobben er ikke slik jeg hadde sett for meg osv. Hva bør man tenke på i en slik situasjon? Har jo selvsagt gledelig fortalt mange om min nye jobb, og hvor mye jeg gleder meg og hvor kult det blir. Føler meg egentlig som en stor idiot og fiasko. Bør jeg reise eller ikke, dette er jo en «once in a lifetime» mulighet, men jeg har rett og slett ikke lyst.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål! 

Jeg forstår det er vanskelig å vite hva du bør gjøre. Vi kan dessverre ikke gi deg et konkret svar for dette er opp til deg. Det viktigste er at du gjør det som føles riktig for deg. 

Du skriver at jobben ikke er slik du hadde sett for deg og at opplegget egentlig kjennes helt feil. Det er synd at du opplever det slik, og det kjennes alltid litt vanskelig å gjøre et valg. Hvordan er det du hadde sett det for deg? Og er det noe annet du heller kunne tenkt deg å drive med? Og hvordan tror du det hadde vært? Tror du at du kommer til å angre? Hvor mye vil du dette her? Det kan være lurt å stille seg selv lignende spørsmål som disse. Kanskje du kan skrive de ned eller lage en "for og i mot" liste. Det virker kanskje litt rart, men det kan hjelpe deg se litt klarere på situasjonen din. 

Videre skriver du at du har fortalt mange om den nye jobben din, men at du føler deg nå som en idiot og fiasko. Det er du absolutt ikke, og jeg håper dette er en følelse du legger fra deg etterhvert. :-) Det er menneskelig å kanskje føle det litt sånn, og det er nok mange som har kjent på lignende følelse. Jeg håper ikke at du ikke lar meningene til de rundt deg påvirke valget ditt for dette er kun DITT valg og handler om hvordan du ville trivdes. 

Det kan også være lurt å snakke med noen om dette. Kanskje noen du ikke har fortalt det til? Det kan være fint å få et nytt perspektiv på situasjonen din og få delt tankene sine med noen. 

Jeg vil også minne deg på at dette forhåpentligvis ikke er et livsavgjørende valg. Det kommer som regel alltid nye muligheter etterhvert, og jeg synes det er utrolig fint at du tar deg tiden til å tenke over om dette er noe du faktisk vil. Det viktigste forholdet du har med noen, er jo med deg selv og derfor er det viktig at du tenker at avgjørelsen du gjør - om du drar eller ikke, er den som føles riktig for deg.

Jeg håper svaret var til hjelp, og ønsker deg alt godt videre. Masse lykke til! :-) 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning