Hopp til hovedinnholdet

Hvor mange programfag kan man ha på vg2 studiespesialiserende?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skal begynne på vgs og jeg har et par spørsmål angående programfag i vgs2. Jeg skal gå studiespesialiserende og jeg hadde fransk på ungdomsskolen, og jeg vet at jeg skal ta kjemi og fysikk som programfag. Det jeg lurer på er, R og S matte blir satt opp som programfag, og det bytter ut 2P matte, men får jeg fortsatt et tredje programfag? For man får 3 programfag, og jeg skal ta kjemi og fysikk. regnes da R og S matte som programfag? Jeg har lyst å ta psykologi hvis det er mulig, men vet ikke om jeg kan det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Hvilke fag du kan velge, er avhengig av skolens tilbud.
Du må ha fordypning i to programfag fra realfag. Det betyr at du må velge to fag på Vg2 som du viderefører på Vg3. Hvert fag må være på 140 timer.
Du skal velge ett programfag til (140 timer).
Du kan velge enda et programfag fra realfag eller programfag fra andre programområder i studieforberedende utdanningsprogram.
Hvis du har 2P-matte, må det erstattes dersom du velger matematikk R1/S1 som programfag. I alle studieforberedende utdanningsprogram er matematikk obligatorisk på Vg2. Du må enten velge matematikk som fellesfag (matematikk 2P) eller som programfag (matematikk R1/S1).
 
 

Rådgiver for videregående skole

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Matematikk i videregående opplæring – hva skal du velge?

Hva skal jeg velge - mattmatikk (colourbox.com)

T, P, R, S-matte, programfag og fellesfag – det kan være vrient å velge riktig vei i mattejungelen. Vi gir deg noen tips til å hjelpe deg å velge riktig!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning