Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta generell studiekompetanse i Forsvaret?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 19 år gammel og usikker om å ta videregående opplæring. Siden det har vært min drøm om å jobbe eller studere i Forsvaret, lurer jeg på om det er mulig å ta generell studiekompetanse i Forsvaret?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! 

Det finnes flere muligheter for å jobbe og studere i forsvaret, og vi anbefaler at du leser på forsvarets egne sider over utdanningsmuligheter.

Hvis du tar førstegangstjeneste, har du mulighet til å ta opp fag som privatist mens du gjør det, som du kan lese om her. Det anbefales likevel ikke at du tar for mange fag, siden førstegangstjenesten også er krevende. 

Vi vet jo ikke om du har tatt noen videregående fag fra før, eller hva du mangler for å få vitnemål. Sånn sett tenker vi at du bør ringe forsvaret selv, de har en telefon du kan ringe til med spørsmål som dette. Nummeret er 915 03 003, der svarer de på spørsmål.

Hvis du er i kontakt med en skole du har gått på, kan du også snakke med rådgiver der. Men vi tenker at det høres lurt ut å lese sidene vi linket til, og ringe forsvaret selv!

Lykke til :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utdanning i Forsvaret

Militærpoliti ute på kjøretur (colourbox.com)

Vil du få lønn mens du studerer, og ta en utdanning du ikke kan få mange andre steder? Da kan Forsvaret være en mulighet for deg.

Les mer

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Elever sitter ved pulter i klasserom

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning