Hopp til hovedinnholdet
Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er nettopp ''ferdig'' med VG3 (brukt opp ungdomsretten min til å gå på VGS) og har utrolig mange fag som jeg må ta opp. Jeg gjorde det utrolig bra på VG1 men av ulike årsaker begynte det å bli veldig vanskelig for meg på skolen VG2. I år fikk jeg ikke karakter i noen fag, ikke fordi jeg sliter faglig, men fordi jeg jeg sjeldent møtte opp. Jeg har tenkt over det og ønsker veldig gjerne å fullføre ved å ta privatisteksamen men folk rundt meg mener jeg rett og slett bør gi opp og at jeg umulig kommer til å greie det. Å høre dette gjør faktisk vondt og jeg føler meg mer deprimert enn noensinne og jeg lurer nå på om dette er sant? Er det faktisk over? Jeg er klar over at det er mange fag, og at jeg minst må bruke 2 år på å ta alle disse eksamenene men betyr det at jeg bare bør gi opp og aldri få vitnemålet? Angst og depresjon er i utgangspunktet grunnen til at jeg nå sitter her uten karakter i noen fag, og når du i tillegg til det får beskjed om å gi opp så vet man ikke mer.

SVAR

Besvart 25.06.2018 18:29:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan få bedre karakterer?

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

 

Les mer
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
attach_file

Reglene for fravær på videregående skole

I perioden mars til august 2020 er det innført midlertidig endringer på grunn av koronoaviruset. Les mer om fraværsgrensen og nye endringer her.

 

Les mer
attach_file

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker?

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
account_circle