Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bli helsesekretær?

Jente 20 år
 

Spørsmål

hei! jeg har gått vg1 helse og oppvekst, vg2 helsearbeiderfag og vg3 påbygg. Nå har jeg funnet ut at jeg ønsker å bli helsesekretær... er det noen måte jeg kan ta denne utdanningen uten å gå vgs på nytt? og finnes det noen høyere utdanning innenfor dette feltet?

Besvart 13.08.2018 14:34
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Spennende at du tenker på å bli helsesekretær.

Helsesekretær er en treårig fagutdanning i videregående skole. Det er ikke så enkelt å ta en fagutdanning når du har brukt opp ungdomsretten din. For å kunne gå vg3 helsesekretær må du ha programfagene fra Helse- og oppvekstfag vg1 og vg2, men det er ikke sikkert at du vil få plass i offentlig skole. Du vil komme bakerst i køen for å få plass - men vi tenker det likevel kan være verdt å kontakte rådgiver ved skolen du gikk på, og gjerne ringe Inntakskontoret i fylket ditt.

Ellers er det flere private skoler som tilbyr helsesekretær Vg3 som utdanning, blant annet Folkeuniversitetet og Treider fagskole.   Søk på Google og se flere alternativer også!

Vi foreslår at du kontakter skolen du gikk på og hører om mulighetene dine der, og ser på de ulike private skolene som tilbyr utdanningen :)

Lykke til, bare spør oss igjen!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning