Hopp til hovedinnholdet

Hva bør jeg velge på VGS for å bli lærer?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal begynne i 9. klasse nå til høsten og jeg må begynne å tenke på hva jeg skal velge på vgs. Jeg har veldig lyst til å bli lærer på en internasjonal skole, men jeg finner ingenting på Google om hvilken linje jeg skal ta på vgs for å bli en slik lærer.. Vet dere?

Besvart 14.08.2018 09:22
 

Svar
Hei

Så flott at du allerede har begynt å tenke på hva du ønsker å bli. Dette kan være en viktig motivasjonsfaktor i årene framover. Det er lurt å ha det i tankene når man skal velge linje på VGS, selv om det i dette tilfellet nok er nødvendig å gå videre på høyere utdanning etter VGS. 

For å bli lærer (generelt) må du ta utdanning på høyskole eller universitet. Da kan du gå enten den vanlige lærerutdanninga, eller lektorutdanninga (5-årig masterprogram). For å skulle kunne begynne på en av disse utdanningene er det nødvendig å ha generell studiekompetanse, og det får du av å gå studieforberedende utdanningsprogram på VGS. 

For å jobbe på en internasjonal skole vil språk være et viktig stikkord. Jeg vil derfor anbefale deg å velge en del språkfag når du går på studieforberedende program, for å bli så stødig og god i dette som mulig. Dersom du kan velge flere språk vil dette være lurt. Det kan også skaffe deg ekstrapoeng som du har fordel av når du skal søke høyere utdanning (høyskole/universitet). 

Jeg håper dette var oppklarende. Lykke til videre!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning