Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg være lærling først eller ta påbygging først?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg er en Norsk-Somaler som har bodd i Norge meste parten av livet mitt og har gått på yrkesfag tre år og har tenkt til å ta et år til på videregående så jeg kan få generell studiekompetanse.Spørsmålet mitt er det mulig å bli lærling etter jeg har fått meg en generell studiekompetanse i det fjerde året i Vgs eller burde jeg bli lærling før??

SVAR

Besvart 17.08.2018 09:25:30
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Slik skaffer du læreplass

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

 

Les mer
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
attach_file

Vil du bli ingeniør?

Norge trenger flere ingeniører. Her finner du informasjon om mulighetene, både for deg med og uten studiekompetanse, og for deg med fag- eller svennebrev.

 

Les mer
attach_file

Fagskole – noe for deg?

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

 

Les mer
account_circle