Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta vg2-fagene som privatist?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Skoleåret 2016/17 gikk jeg vg1 studiespess. Skoleåret 2017/18 fant jeg ut at jeg ønsket å bytte linje til service og samferdsel, og tok derfor de tre programfagene i vg1 serivce og samferdsel som privatist + var ute i praksis (yff, tror jeg det heter). Hensikten med dette var å gå på vg2 reiseliv skoleåret 2018/19 - noe jeg har kommet inn på. Startet på VGS mandag 20.08.18. Jeg har i løpet av disse få dagene funnet ut at jeg virkelig ikke trives i offentlig vgs, men liker bedre å jobbe som privatist. Lurer derfor på om jeg kan ta vg2 reiselivsprogramfagene som privatist? Da trenger jeg vel yff /praksis i så så mange timer dette skoleåret her også, slik som i fjor? Eller ikke? Leste på ung.no at det var en som ikke trengte dette, tror jeg. Hva slags eksamen/er må jeg opp i isåfall som privatist? Leste et sted på Udir for mange år siden, at hvis man gikk offentlig gjaldt praktisk, mens privatist gjaldt skriftlig. Hvilke fag trenger jeg isåfall?

SVAR

Besvart 27.08.2018 10:06:18
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole? Vil du forbedre karakterene dine? Da kan du ta eksamen i fagene som privatist.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Slik skaffer du læreplass

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

 

Les mer
attach_file

Hva er yrkeskompetanse?

Å ha yrkeskompetanse vil si at du er utdannet til å utøve et yrke. Hvis du velger et av de 8 yrkesfaglige utdanningsprogrammene, kan du ta en hel utdanning allerede mens du går på videregående.

 

Les mer
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
account_circle