Hopp til hovedinnholdet

Hva må jeg ta på videregående for å bli sykepleier?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en jente på 19 år som vil bytte utdanningsretning. Jeg lurer på hvis man skal bli sykepleier. Da går man føst første året som er obligatorisk. Men når su skal begynne på 2 året på VGS hvilke linje skal man ta for å bli sykepeier??? Kan man ta helsefagarbeider gå ut i lærling og ta vidreutdanning til sykepleier etter det?? Må man ha genrell studiekompetanse for å bli sykepleier? Jeg har søkt på nettet for å bli sykepleier og fant ikke noe vodregåendelinje som gjør at man kan bli sykepleier. Det jeg fant som kanskje er nærmest sykepleir er helsefagarbeider. Hvis jeg evtuelt vurderer å begynne på helse og oppvekst for å bli sykepleier kan man ta fritak i noen av de vanlige fagen hvis man har fått det godkjent????

SVAR

Besvart 08.09.2018 20:46:21
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
attach_file

Kan jeg bytte utdanningsprogram på videregående?

Har du valgt feil linje på videregående? Fortvil ikke. Det kan være mulig å bytte, selv om skoleåret har begynt.

 

Les mer
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
attach_file

Slik finner du informasjon om utdanning

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

 

Les mer
attach_file

Opptakskrav til høyere utdanning

Lurer du på om du trenger noen spesielle fag eller karakterer fra videregående for å komme inn på drømmestudiet? Eller bare lurer du på hva som er lurt å velge?

 

Les mer
account_circle