Hopp til hovedinnholdet

Teller alle karakterer like mye?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Kan man komme inn på universitet selv om man har værre karakterer enn snittet? Mange skoler i utlandet ser på karakterer men også hva du er god på. Hvis du vil studere et tema som du er god i kan du komme inn med dårligere karakterer. Selv har jeg ikke startet på vgs(10. trinn nå) men vil komme in på Datateknologi (ntnu) om noen år og karakterpoeng grensen var på 57,2 og blir bare høyere og høyere. Jeg har ikke høyt nok snitt (+ forventet poeng fra programfag jeg vil ta) men har veldig gode karakterer i matte(jeg forserer 1vgs nå), naturfag (+ veldig interesert i datateknologi fra før) og dermed vil jeg sikkert også få gode karakterer i fysikk. Disse tre fagene utgjør da mindre enn KRLE, Kroppsøving, Norsk og Samfunnsfag selv om de har mye mindre med temaet datateknologi. Må jeg likevel ha gode karakterer i de fagene? Takk for svar!

SVAR

Besvart 12.09.2018 16:54:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan få bedre karakterer?

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

 

Les mer
attach_file

Er karakterene mine gode nok til å komme inn på vgs?

Hvor gode karakterer du må ha for å komme inn på førsteønsket ditt varierer fra år til år, og fra skole til skole. Fjorårets poenggrense kan gi en pekepinn på om du kommer inn.

 

Les mer
attach_file

Hva teller for karakteren?

Det er ikke tilfeldig hvordan karakterene settes. Her er en oversikt over hva lærerne vektlegger når de setter dine karakterer.

 

Les mer
attach_file

Opptakskrav til høyere utdanning

Lurer du på om du trenger noen spesielle fag eller karakterer fra videregående for å komme inn på drømmestudiet? Eller bare lurer du på hva som er lurt å velge?

 

Les mer
account_circle