Hopp til hovedinnholdet

Hvilket programfag bør jeg velge?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg tenker å begynne å studere Biovitenskap på UIO. Jeg liker tanken på å jobbe på et laboratoriet. Blodprøver, celler, gener, fysiologi og hvordan kroppen er bygget opp virker spennende. Jeg må ha realfagskompetanse for å komme in. Matten er OK, men jeg kan velge mellom Kjemi 1 og 2 eller Biologi 1 og 2. Hva er lurest å velge i min situasjon? Egentlig er vel begge like viktig? Kjemi 1 og Biologi 1 er vel nok for å få REALFA? Takk!

Besvart 26.09.2018 12:48
 

Svar
Hei

Så flott at du har utdanningsplaner!

Det er riktig at du dekker opptakskravet til Biovitenskap på UiO med R1 (eller S1+S2) + R2 pluss en fordypning til i realfag (for eksempel Kjemi 1+2 eller Biologi 1+2). OBS: Kjemi 1 + Biologi 1 gir ikke en fordypning!

Vi har ingen formening om hva som er nyttig forkunnskap til et studium, utover det som er opptakskravet. Men det kan selvsagt være lurt at du tenker over hvilket fag du mestrer best, for det kan ha betydning for karakterene dine.

For å gjøre et godt valg av programfag bør du sette deg grundig inn i innholdet i studiet, bruk linken over for å lese mer. Hvis du ikke finner det du trenger der, vil vi anbefale deg å ta kontakt med studiestedet direkte.

Lykke til med videre research og med valgene dine!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer

Opptakskrav til høyere utdanning

En matteprøve ligger på bordet sammen med en blyant og en kalkulator

Lurer du på om du trenger noen spesielle fag eller karakterer fra videregående for å komme inn på drømmestudiet? Eller bare lurer du på hva som er lurt å velge? Her får du en liten oversikt som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning