Hopp til hovedinnholdet

Vet ikke hvilket yrke som passer til meg

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er usikker på hva jeg skal bli. Er på mitt første år som lærling i kontor og administrasjonsfaget, men det interesserer meg ingenting. Kommer til å fullføre, men kommer ikke til å ende opp på kontor. Ihvertfall ikke bare kontor. Jeg ønsker å jobbe med noe fysisk, men samtidig litt kontor. Jeg ønsker ansvar, litt stress, kanskje noe ledelse. Liker også gransking, litt sånn «etterforskning». Som person har jeg veldig lite kunnskap om utdanning og div. jobber, har ikke vært særlig flink på skolen og tror heller ikke jeg hadde klart juss (selvom jeg har utrolig lyst til å bli kriminaletterforsker). Har en stund også hatt lyst til å starte egen bedrift, men det vet jeg er knalltøft. Har dere noe forslag eller kan hjelpe meg? Hilsen en utdanningsforvirret jente:)

SVAR

Besvart 05.10.2018 16:59:24
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli!

Noen ganger virker det som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne. Ungdomsjournalist Hege skriver at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Slik finner du informasjon om utdanning

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

 

Les mer
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
account_circle